Preminuo radnik koji je danas doživio nesreću na Bjelašnici

Radnik koji je danas doživio nesreću prilikom radova na jednom objektu na Bjelašnici preminuo je u 15.50 sati, potvrđeno nam je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

– Danas, u 13.15 sati Operativni centar Uprave policije MUP-a KS je obaviješten da je došlo do povređivanja jednog radnika prilikom izvođenja građevinskih radova na jednom objektu u izgradnji na Babinom Dolu, lokalitet Bjelašnice, područje općine Trnovo. Na mjesto događaja su izašli policijski službenici i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, koji su istom pružili prvu pomoć i prevezli ga na dalje ukazivanje ljekarske pomoći na KUM KCUS-a, gdje je nažalost u 15.50 sati preminuo – rečeno nam je iz MUP-a KS.

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na lice mjesta i rukovodi uviđajem kojeg vrše policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i inspektor zaštite na radu.

Više informacija će biti poznato nakon što uviđaj bude završen piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79