Preminuo Rafet Husović

Doskorašnji predsjednik Bošnjačke stranke i nekadašnji potpredsjednik Vlade Crne Gore, Rafet Husović, preminuo je u 57. godini, nakon duge i teške bolesti.

Husović je krajem februara saopštio da se zbog zdravstvenih problema povlači sa mjesta predsjednika Bošnjačke stranke, kao i iz političkog života.

Vijest o smrti Husovića prvi je objavio reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

Rafet Husović rođen je 2. aprila 1964. godine, u Rožajama, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Prirodno–matematičkom fakultetu u Prištini.

Bio je član Stranke Demokratske Akcije (SDA). Jedan je od osnivača, ujedno i član partije Bošnjačko–muslimanski savez (BMS) čiji je primarni, strateški cilj bio da objedini bošnjačke političke stranke u jednu respektabilnu političku partiju.

– Svojim angažovanjem i autoritetom dao je značajan doprinos objedinjavanju političkih partija bošnjačkog naroda u jedinstvenu partiju – Bošnjačka Stranka”, naveli su iz BS.

Za predsjednika Bošnjačke stranke izabran je na osnivačkoj skupštini stranke 26. februara 2006. godine, što je jednoglasno potvrđeno i na partijskom kongresu.

Dženaza Rafetu Husoviću bit će u Rožajama, a iz BS su saopštili da će javnost o datumu dženaze i drugim detaljima biti blagovremeno obaviještena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79