Preminuo Sanja Ilić usljed zaraze koronavirusom, a nakon što je bio i na respiratoru!

Popularni muzičar, osnivač grupe “Balkanika” Sanja Ilić je preminuo danas usljed zaraze koronavirusom, a nakon što je bio i na respiratoru.

Sanja Ilić je bio kompozitor i muzičar ogromnog talenta i popularnosti. Sa svojom grupom Balkanika, koju je osnovao 1998. godine je nastupao širom svijeta, a Srbiju je 2018. godine predstavljao na Evroviziji.

Rođen je 1951. u Beogradu i potiče iz muzičke porodice. Njegov otac je kompozitor Miodrag Ilić Beli, a brat kompozitor Dragan Ilić koji svira u Generaciji 5.

Kao mladić je nastupao u grupi Vragolani, a zatim u grupi San. Sedamdesetih godina 20. veka je komponovao muziku za himnu fudbalskog kluba Crvena zvezda na tekst Ljubivoja Ršumovića: “Sve što smo želeli, sve što smo hteli. To su nam dali, crveno-beli”. Komponovao je i muziku za brojne filmove i serije u Srbiji, a snimio je ukupno šest albuma.

Jedna od njegovih najpopularnih kompozicija je “Princeza” koju su izveli Slađana Milošević i Dado Topić, a muziku je pisao još i za Jadranku Stojajković, Terezu Kesoviju, Zdenku Kovačiček, Suzanu Mančić i druge pjevače i glumce.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79