Preminuo Sead Omerhodžić, profesor na Ekonomskom fakultetu UNTZ

U 57. godini jučer je preminuo Sead Omerhodžić, profesor na tuzlanskom Ekonomskom fakultetu. Omerhodžić je bio redovni profesor na predmetu Finansije i finansijska politika.

Od profesora Omerhodžića oprostile su se kolege sa Ekonomskog fakulteta:

“Poštovani profesorice i profesori, kolegice i kolege, dragi studenti i prijatelji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli,

Sa nevjericom i u šoku, primili smo vijest da nas je iznenada u 57. godini života napustio uvaženi dr. sci. Sead Omerhodžić, redovni profesor na UNO «Finansije i finansijska politika» pri Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Ispraćaj i dženaza Profesoru bit će organizovana ispred džamije Kralja Abdulaha u Ši Selu u ponedjeljak, 26.07.2021. godine u 13 sati, poslije podne namaza. Ispraćaj ispred džamije u Omerbegovaći poslije ikindije namaza, a dženaza i ukop na Novom mezarju u Omerbegovaći.

Profesor Omerhodžić dao je nemjerljiv i neizbrisiv doprinos razvoju Ekonomskog fakulteta i kod generacija studenta koje je pudučavao u oblasti finansija. IN MEMORAM će bit upriličen na Ekonomskom fakultetu u posljednjoj sedmici augusta mjesaca, o čemu ćemo obavijestiti javnost”, navodi se u objavi.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79