Preminuo Tomislav Grizelj, jedan od najuspješnijih bh. biznismena

 

Danas je u 69. godini preminuo Tomislav Grizelj, vlasnik kompanije za termoenergetiku, plinsku tehniku, tretman i transport vode “Grizelj” d.d. i jedan od najuspješnijih bh. biznismena.

Rad i djelovanje Tomislava Grizelja vezani su za Sarajevo više od tri desetljeća. Direktno je sudjelovao u gasifikaciji grada Sarajeva, izradi i održavanju mašinskih postrojenja za potrebe ZOI'84.

Tokom agresije na BiH i nakon nje, sudjelovao je u hitnim sanacijama i obnovi Sarajeva, ali i cijele BiH. 1991. godine je proglašen za menadžera godine Republike Bosne i Hercegovine, a sponzorirao je Konferenciju o obnovi Sarajeva 1994. godine.

Bio je na čelu kompanije koja je uz vlastiti “know how” pokrenula proizvodnju za termoenergetiku, gasnu tehniku, tretman i transport vode.

Autor je i koautor i sudjelovao je u izradi brojnih standarda, stručnih knjiga, publikacija iz oblasti u kojoj je djelujvao, a posebno upravljanja okoliša.

Dobitnik je priznanja menadžer godine Kantona Sarajevo 2000. godine, Federacije BiH 1997. i 1999. godine, najmenadžer 2002. BiH, a zatim i menadžer desetljeća 2002 i Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva 2005. godine.

Svoju vezu sa zajednicom je produbio kroz djelovanje u sportskim, kulturnim udruženjima i obrazovnim ustanovama. Njegovo ime je vezano uz Nogometni klub Omladinac, NK Napredak, a posebno uz Sarajevske mažoretkinje čiji je bio osnivač i pokrovitelj.

Svojim privrednim i društvenim angažmanom promovirao je Sarajevo u zemlji i svijetu, a 2004. godine postao je i član Historical Society WHO is WHO.

Dobar dio svog vremena posvetio je društvenom angažmanu i nesebično doprinosio općem dobru putem niza asocijacija. Tokom karijere obavljao je i dužnost predsjednika Udruženja poslodavaca FBiH. Prije tri godine je nominovan za počasnog profesora Akademske unije Oxford piše Klix.

  "Minimalni razmak između deminera morao je biti 50 metara"

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79