Prepirka Damira Mašića i Asima Kambera, uključio se i Zildžić: Fulili ste i šefa i stanicu

Rasprava o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH poprimila je obilježje verbalnog sukoba.

Predsjednik Kluba SDP Damir Mašić je kazao da je ovaj Klub sa kolegicama i kolegama iz opozicije uputio zahtjev za održavanje vanredne sjednice.

– Došli smo u situaciju da po ko zna koji put zakonodavna vlast tjera izvršnu vlast da radi ono što joj je posao. Očito se pravi vaga da li ići sa mjerama stabilizacije zdravstvene slike ili ići u aspektu zaštite ekonomije. Klub SDP smatra da treba zaštititi i zdravlje i ekonomiju. Tražimo da se donesu mjere za cijelu FBIH, a od Vlade tražimo da donese novi zakon koji će pomoći svima koji su pogođeni pandemijom – dodao je Mašić.

U raspravu se replikom uključio Asim Kamber, kazavši da je Mašićeva diskusija narušila politički prihvatljiv nivo populizma.

Kazao je da se on javlja iz općine u kojoj zadnja dva dana nema zaraženih, a ima ukupno zaraženih i da bi uvođenje istih mjera za cijelu Federaciju bilo pogubno, a naročito za općine poput Sanskog Mosta.

Na repliku je replikom odgovorio Damir Mašić kazavši da je Kamber mlalo prespavao i replikom politizirao svari.

– Mi iz Kluba SDP smo predložili 19 kvalitetnih zaključaka. Druga stvar je što bi ste vi nama uveli verbalni delikt, pa da ovaj sjednica bude pu pike ne važi. Ja se vama zahvaljujem i svim ostalim u Parlamentu jer smo mi Vladu FBiH natjerati da nabavlja vakcine- poručio je Mašić i pozvao da se ne kantonizira problem.

Pozvao je Kambera na malo sabura, te poruči da je Kamber “fulio i šefa i stanicu”

Zastupnik Salko Zildžić ne mogu prešutiti kolegi Mašiću.

– On se hvali nekim zaključcima, ne radi se o ozbiljnom djelovanju i ozbiljnim zaključima. Nekih sedam od njih je bio prijedlog SDA na Skupštini KS, pa su oni to odbili, a sad predložili na nivou FBiH. Prethodna Vlada KS je imala bolje statističke pokazatelje od ove Facebook vlade – kazao je Zildžić.

Dopredsjedavajući Predstavničkog doma Mladen Bošković ovom prilikom da ovakvim raspravama nećemo doprinijeti građanima, ali ni onima koji trebaju medicinsku pomoć.

– Nemam namjeru da kažem nekom da ne treba da se javi za repliku. Ali siguran sam da ovakav način neće doprinijeti građanima, ali ni oboljelim – istakao je Bošković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79