Prepolovili troškove: BiH i Hrvatska zajedno će rekonstruisati most Brčko – Gunja

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog osnove i imenovalo delegaciju za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma sa Vladom Republike Hrvatske o rekonstrukciji mosta Brčko (BiH) – Gunja (RH).

Troškove rekonstrukcije mosta Bosna i Hercegovina i Hrvatska snosit će u jednakim dijelovima po 50 posto, odnosno BiH će osigurati oko pet miliona maraka, s obzirom na to da su ukupni troškovi njegove rekonstrukcije, prema do sada raspoloživim podacima, procijenjeni na oko 10 miliona KM. Brčko Distrikt BiH je za izradu projektno-tehničke dokumentacije odobrio 1,6 miliona KM.

Završetkom ovog projekta omogućit će se nesmetani i kontinuirani transport putnika i roba preko ovog mosta. Bosna i Hercegovina će novac za realizaciju ovog projekta osigurati na temelju Odluke o načinu raspodjele sredstava od dozvole za korištenje radiofrekventnog spektra za pružanje usluga putem mobilnih pristupnih sustava, kojom je regulirano da će se 70 posto sredstava usmjeriti na razvoj saobraćaja u BiH, navodi se u saopćenju Vijeća ministara BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79