Presretač “ulovio” audi stranih tablica na 95 km/h preko ograničenja

Vozač audija njemačkih tablica M.B. kažnjen je zbog vožnje brzinom od 175 km/h u mjestu Zabrđe, opština Kotor Varoš gdje je ograničenje bilo od 80 km/h.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, u okviru akcije kontrole brzine kretanja vozila u saobraćaju na putevima koji su u nadležnosti ove PU presretačima za 20 dana rada, odnosno od 1. januara do 20. januara 2021. godine evidentirano je 275 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja motornih vozila.

Osim pomenutog vozača u Zabrđu, u mjestu Mišin Han, Banjaluka zabilježena je brzina 117 km/h na ograničenju od 80 km/h.

Takođe i u Glamočanima kod Laktaša evidentirana je brzina od 138 km/h na ograničenju od 100 km/h.

“Podsjećamo da mobilni radarski sistemi koji su ugrađeni u službena neobilježena vozila tzv. „presretači“ vrše detekciju brzine u pet saobraćajnih traka, uz snimanje svih vozila na putu. Detekcija brzine se vrši automatski, istovremeno u dolaznom i odlaznom smjeru, a zapisi su kriptovani”, naveli su iz policje.

Dodaju da će Policijska uprava Banjaluka i u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima kontrole brzine kretanja motornih vozila, uz primjenu navedenih mobilnih radarskih sistema.

Apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju ograničenja brzine kretanja, da prilagode brzinu uslovima i stanju na putu, te da odgovornim ponašanjem doprinesu svojoj ličnoj bezbjednosti, kao i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79