Presuda monstrumu iz Šipova: Za obljubu 14-godišnje unuke šest godina zatvora

D. R. (64) iz okoline Šipova osuđen je u Okružnom sudu u Banjoj Luci na jedinstvenu kaznu od šest godina zatvora zbog dva krivična djela obljube nad djetetom mlađim od 15 godina.

Kako saznajemo on je proglašen krivim da je u februaru i martu ove godine seksualno zlostavljao svoju 14-godišnju unuku.

Za blaže djelo D. R. je izrečena kazna od šest mjeseci zatvora, a za teže pet godina i osam mjeseci. Obje kazne objedinjene su u jedinstvenu od šest godina zatvora.

– Sud je optuženom izrekao mjeru bezbjednosti zabrane približavanja i komunikacije u odnosu na oštećenu u trajanju od 22 meseca koji se računaju od dana izdržane kazne, s tim da se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u trajanje ove mjere – saopćio je banjalučki Okružni sud.

Optuženom je u izrečenu kaznu uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 1. aprila ove godine, kada je i uhapšen. Odlukom suda D. R. će ostati iza rešetaka zbog opasnost od ponavljanja djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79