Presuda Omeru Đikanoviću, zaštitaru Murexa

Otuđio novac i pribavio sebi korist u iznosu od oko 14.000 KM.

Kantonalni sud Tuzla izrekao je prvostepenu presudu Omeru Đikanoviću (43) iz Srebrenika, zaštitaru u firmi „Murex“, zbog počinjenog produženog krivičnog djela teška krađa u stjecaju s krivičnim djelom paljevina.

On je jedinstvenom kaznom osuđen na osam godina i pet mjeseci zatvora. Đikanović je zbog krivičnog djela teška krađa osuđen na pola godine zatvora, a za krivično djelo paljevina na osam godina.

Zbog ova dva krivična djela Sudsko vijeće Kantonalnog suda Tuzla Đikanoviću je izreklo jedinstvenu kaznu zatvora od osam godina i pet mjeseci.

Đikanović je po optužnici Tužilaštva TK 7. septembra 2018. godine u večernjim satima, radeći kao čuvar u firmi “Murex”, uz pomoć različitog alata, otvorio metalnu kasu te provalio na još dva mjesta u firmi, otuđio novac i pribavio sebi korist u iznosu od oko 14.000 KM.

Nakon toga je na plinsku bocu stavio plamenik i postavio ga između drvenih greda, upalio plamenik i izazvao požar u objektu, u kojem je uništena roba u prijavljenoj vrijednosti većoj od milion KM, a također je izazvana šteta na samom objektu, kao i u uništenoj opremi koja je procijenjena na oko 3 miliona maraka.

Nakon ovog događaja Đikanović je bio u bijegu do 31. oktobra 2018. godine, kada je uhapšen. Đikanović je na prvom ročištu u Kantonalnom sudu u Tuzli priznao da je zapalio objekt “Murexa” i iz firme ukrao 14.000 KM. Đikanovićeva odbrana ima 15 dana prava žalbe na danas izrečenu presudu.

Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79