Presuda u Banjaluci: Čobanu 16 godina robije za svirepo ubistvo gazde

Uroš Šuvira (38) osuđen je na 16 godina zatvora zbog mučkog ubistva Zdravka Bosančića (87) u porodičnoj kući žrtve u januaru ove godine na Manjači.

Sudija Okružnog suda u Banjaluci Branimir Jukić izjavio je da prilikom odmjeravanja zatvorske kazne kod optuženog nije utvrđena nijedna olakšavajuća okolnost.

Šuvira je kod žrtve bio zaposlen čuvajući stoku, a kobne večeri 26. januara oko 22 časa, Bosančića je prvo izudarao pepeljarom, a zatim ga davio. Bosančić je preminuo usljed teških povreda vitalnih moždanih centara.

Kao otežavajuća okolnost optuženom je uzeto to što je pokušao zataškati ubistvo, pa je presvukao žrtvu, te uklonio dio tragova zločina.

“Tužilaštvo je tokom postupka u potpunosti dokazalo krivicu optuženog i to izjavama svjedoka, te materijalnim dokazima”, objasnio je sudija Jukić. Iako je odbrana tražila da se alkoholisano stanje optuženog uzme kao olakšavajuća okolnost, sudija Jukić je to odbio.

“Optuženi je sam sebe doveo u to stanje”, dodao je sudija Jukić. Šuviri je ovo inače druga presuda zbog ubistva. Prvi put je osuđen zbog ubistva na osam godina, a sada mu je zbog novog teškog krivičnog djela izrečena duplo veća zatvorska kazna.

“Očigledno je da ranija kazna od osam godina zatvora zbog ubistva koje je počinio optuženi Uroš Šuvira nije uticala da prestani sa ovim krivičnim djelima”, dodao je sudija Jukić.

Optuženom je ujedno produžen pritvor do izricanja pravosnažne zatvorske kazne, piše Srpskainfo.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79