Presuda za stravičnu nesreću: Bivša ministrica za sport osuđena na četiri godine robije

Vera Begić, bivša riječka ministrica za sport i tehničku kulturu, danas je na pulskom Županijskom sudu nepravomoćno osuđena na četiri godine zatvora i sedam godina zabrane vožnje.

Begić je osuđena jer je pijana u avgustu prošle godine izazvala saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo 41-godišnji vozač iz Umaga.

Begić je sa 1,92 promila alkohola u krvi bila za upravljačem Peugeota. Ušla je u pogrešan smjer Istarskog ipsilona. Najprije je lijevim bočnim ogledalom udarila u retrovizor Škode koju je vozio 31-godišnji državljanin Slovenije.

Potom je nastavila voziti u zabranjenom smjeru, udarila u betonsku zaštitnu ogradu, a zatim i prednju lijevu bočnu stranu automobila pulskih oznaka kojim je iz suprotnog, dopuštenog, smjera upravljao Umažanin. On je usljed silovitog udara preminuo na mjestu događaja.

Begić je nedugo poslije podnijela ostavku, a priznala je krivicu još na pripremnom ročištu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79