Pretežno oblačno sa slabim snijegom, večeras obilnije padavine

U našoj zemlji danas prije podne očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku dana oblačno. U jutarnjim satima u većem dijelu Bosne, na sjeveru i sjeverozapadu Hercegovine slab snijeg. Ponegdje na jugu Hercegovine može biti i slabe kiše. U drugom dijelu dana i tokom noći kiša na jugu Hercegovine, a u ostatku zemlje snijeg ili susnježica, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Očekivana količina padavina uglavnom između 5 i 15, lokalno do 25 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, u večernjim satima u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od -8 do -1, na jugu od 0 do 5, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 5 do 9 stepeni.

Niže temperature, uz tmurno vrijeme, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima, ponajviše astmatičarima i osobama sa ishemijskim problemima, uzrokovaće poteškoće. Jutarnji sati će biti znatno hladniji u odnosu na protekle dane, primjereniji zimskom periodu, stoga je neophodno posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, naročito u unutrašnjosti zemlje. Negativni uticaj vremenskih prilika malo će oslabiti u noćnim satima.

I sutra povremen i slab snijeg u centralnim i istočnim područjima Bosne

I sutra povremen i slab snijeg u centralnim i istočnim područjima Bosne

Sutra u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini veći dio dana sunčano uz umjerenu oblačnost. Povremen i slab snijeg je moguć u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 0 do 5, a dnevna od -3 do 3, na jugu od 3 do 8 stepeni.

U srijedu u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje uglavnom sunčano. Jutarnja temperatura od -8 do -2,na jugu od -1 do 3, a dnevna od -1 do 4, na jugu od 2 do 7 stepena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79