Pretresi na 16 lokacija u Bijeljini, Brčkom i Orašju

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su jutros započeli akciju na tri lokacije u Bosni i Hercegovini, a s ciljem otkrivanja kriminalne grupe koja se sumnjiči za promet narkoticima.

Akcija se provodi na ukupno 16 lokacija u Brčkom, Bijeljini i Orašju, potvrdila je za Klix.ba glasnogovornica SIPA-e Jelena Miovčić.

Pretresi se provode po naredbi Suda Brčko distrikta BiH, a po zahtjevu tužilaštva distrikta.

U posljednje vrijeme policijske agencije u Bosni i Hercegovini učestalije rade na hapšenju osoba osumnjičenih za promet narkoticima.

Posljednja provedena akcija SIPA-e iz ove oblasti je “Transporter”, u kojoj je uhapšeno ukupno 10 osoba, a prilikom pretresa je pronađeno nekoliko stotina kilograma skanka. Akcija je provedena u Banjoj Luci, ali se organizovana grupa sumnjiči da je djelovala i u Sarajevu.

Nekoliko dana prije toga u blizini Bjelašnice su policijski službenici proveli akciju u kojoj su zaplijenili 130 kg marihune i uhapsili četiri osobe u čijem automobilu su pronašli drogu piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79