Pretresi na više lokacija: Policija zaplijenila 15 kilograma spida, uhapšene dvije osobe

U nastavku koordiniranih planskih aktivnosti koje provode policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, tokom proteklog vikenda uspješno je realizovano više akcija, saopćeno je iz MUP-a SBK.

U samo jednoj akciji pronađeno je oko 15 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga spod.

– Naime, dana 13.06.2021.godine u vremenu od 17:10 do 18:30 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili su u Starom Vitezu pretres porodične kuće i trgovačke radnje koju koristi O.Đ. rođen 1979. godine iz Zenice. Tom prilikom, pronađena je i oduzeta određena količina suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kanabis. Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, aktivnosti su usmjerene na pretres kuće i pratećih objekata u mjestu Očice, općina Vitez, koje koristi J.I. rođen 1980. godine iz Zenice. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 15 kilograma bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga spid, navodi se u saopćenju.

Osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih nadležnom tužilaštvu slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.“

Navedene aktivnosti su realizovane u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Također, uspješne akcije su izvedene i na području Bugojna i Busovače, gdje su u pretresima pronađene određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge spid ikanabis, zbog čega su slobode lišene četiri osobe.

Navedene planske aktivnosti se nastavljaju i u narednom periodu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79