Pretučen dječak (14) u Novom Pazaru dok se vraćao iz džamije

Četrnaestogodišnji R. D. iz Novog Pazara je pretučen 23. juna oko 11.30 sati navečer, kada se sa drugovima vraćao iz džamije.

“Vraćao se sa troje djece, bili su u džamiji do nekih 11 sati uveče. U blizini kuće sačekalo ih je komšijsko dijete da ocem i stricem. Otac tog drugog djeteta rekao je “hajde se sada potucite, da vidimo ko je jači”. Kada je vidio da će njegovo dijete da bude savladano, umiješao se i bacio moje dijete na šoder. Udarao ga je šipkom po vratu, glavi, leđima, a kad je moj sin ležao na zemlji, dao je svom djetetu da ga šutira. Dječaci koji su bili sa mojim sinom pokušali su da ga odbrane, ali im je stric ovog malog pripretio i pokušao da ih otjera”, priča za Telegraf.rs otac dječaka R. D.

Kako objašnjava, povod za ovaj incident je prethodna čarka među djecom.

“Djeca su išla u školu i, kao i sva druga djeca, okupila su se u dvorištu da se druže. Oni su se tu potukli. Njegovo dijete je moje zakačilo nožem. Došao je kući uveče, ja nisam odmah ni saznao šta se dogodilo. Njegovo dijete je zvalo moje na telefon i pomirili su se. Ja sam od njega tražio da se djeca izmire, komšije su, treba sutra skladno da žive, a on se odmakao od moje kuće i pretio mom mlađem sinu da će ga njegova djeca napasti”, dodaje.

Nakon napada 14-godišnjaku je lila krv iz nosa, njegova majica i ruke bile su potpuno krvave. R. D. tvrdi da u večeri napada “policija nije izašla na teren, a da u bolnici nisu htjeli da ga fotografišu iste večeri već tek sutradan, kao i da su tražili da se dijete prvo umije i nisu željeli da ga fotografišu krvavog”.

“Tražio sam da dijete ostane u bolnici. Boljela ga je glava, gubio je svijest. Rekli su da ne može da ostane i da zovemo hitnu ako mu ne bude dobro. Njemu je bilo loše i zvali smo Hitnu pomoć, ali oni nisu hteli da izađu na teren. Na kraju sam ga odveo doktoru, bio je na infuziji. Vodio sam ga na privatnu klinku, gde su rekli da je pod stresom i u stalnom strahu”, priča otac.

U izveštaju doktora navedeno je da je dječak “uznemiren, uplašen, objašnjava da ti ljudi koji su ga napali prolaze pored kuće i stalno osjeća strah za svoju bezbijednost, ima tremor ruku, loše spava i stalno razmišlja o događaju” i data mu je dijagnoza posttraumatski stresni poremećaj.

“U Novom Pazaru je kao na Divljem zapadu. Ovdje nije bezbijedno ni na kafu da izađeš, a da te ne sačeka sjekira, nož ili metak”, dodaje R. D.

On tvrdi da napadač na njegovog sina nije priveden ni na informativni razgovor, zbog čega je odlučio da ga tuži.

“Oni sad prijete djeci koja su svjedoci da povuku izjave. Sva djeca su dala identičnu izjavu u kojoj su rekli da je napao mog sina, a oni tvrde da ga nije napao, već samo da su se djeca potukla. Dobro je da su ga drugovi fotografisali odmah poslije napada, inače niko ne bi znao koliko je ozbiljno pretučen”, ističe.

D. R. kaže da su ga zvali i škole i pitali kako je moguće da je do tuče došlo, s obzirom na to da je njegov sin primjeran učenik i mirno dijete.

-Ja sam invalid od 1997. godine, imam šipku u nozi. Radim koji god posao mogu da othranim djecu, da mogu normalno da žive, da ne krenu stranputicom. Ne dam da mi iko bije djecu”, kaže otac.

Na sudskom ročištu se sa druge strane, kaže, niko nije pojavio.

“Oni slučaj posmatraju kao da su se djeca potukla i da on nije imao ništa sa tim. Ja odgovorno tvrdim da je moje dijete tukao otac drugog djeteta, da nije u pitanju samo tuča među djecom”, priča on.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79