Pretukao djevojku i vukao je po asfaltu, pa dobio kaznu od 187 KM

Mladić iz mjesta Saborsko u Hrvatskoj, koji je policiji poznat po brojnim kaznenim djelima i prekršajima proglašen je krivim jer je 3. maja prošle godine oko 23.45 sati narušavao javni red i mir. Iza ove kvalifikacije, kako piše Kaprotal, krije se, međutim, brutalnost koju je pokazao prema svojoj partnerici.

Na djevojku se prvo izgalamio, onda ju je istukao šakama po licu, dok je tražila pomoć stavljao joj je ruku na usta, a onda ju je vukao po asfaltu te rukama hvatao za vrat. Policija ga je uhapsila, a potom izmjerili 1,95 promila alkohola u krvi.

Sud je prema nasilniku bio blag. Kažnjen je samo novčanom kaznom i to od 706 kuna odnosno 187 konvertibilnih maraka. S obzirom da je nešto odležao u policijskim prostorijama smanjit će mu kaznu za 300 kuna (79 KM), a ako plati na vrijeme odbit će mu jednu trećinu dosuđenog iznosa, pa u konačnici može proći samo sa 270,94 kune odnosno oko 72 konvertibilne marke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79