Pretukla starca i ukrala “mercedes”: Međunarodna potjernica za Brankicom Liješnić

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo je međunarodnu potjernicu za 24-godišnjom Brankicom Liješnić iz Kiseljaka, koja se tereti za razbojničke krađe.

Za Liješnić traga Kantonalni sud u Bihaću. Ona se, zajedno s tadašnjim pet godina starijim momkom Tonijem Bošnjakom, tereti da je početkom februara prošle godine pretukla 68-godišnjeg muškarca u Bihaću, kojem su oduzeli mobitel i ključ od “mercedesa”, koji su ukrali i njime bježali policiji.

Policijska potjera uslijedila je nakon što su pripadnici Policijske uprave Ključ, oko jedan sat poslije ponoći obavijestili kolege iz Mrkonjić Grada da je na području Bosanskog Petrovca počinjeno razbojništvo, te da su se počinitelji “mercedesom” udaljili magistralnim putem Bosanski Petrovac – Mrkonjić Grad.

Brzom reakcijom mrkonjićke policije, dvojac je samo sat vremena nakon dojave o razbojništvu pronađen na sporednom putu u Previlama, prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79