Preusmjeravanje saobraćaja na Bjelašnici napravilo saobraćajni kolaps

Ministarstvo saobraćaja KS promijenilo je tok saobraćaja na Bjelašnici, u prilasku skijalištu, kako bi pokušala smanjiti gužve. Međutim, prije preusmjeravanja, nije bilo nikakve najave niti je to jasno bilo naznačeno.

Prema trenutnom rješenju, ulica koja vodi do parkinga od Igmana je jednosmjerna i vodi do hotela “Han”. Kada krenete sa parkinga, pri povratku u Sarajevo, morate ići na kružni tok i nakon toga novom cestom za Dejčiće. U ovom slučaju, i oni koji idu za Hadžiće, moraju ići istim putem do raskrsnice za Dejčiće.

Brojni skijaši bune se zbog ovakvog rješenja jer smatraju da će pri povratku u Sarajevo nastati velike gužve, posebno za vikend, zbog lošeg rješenja kružnog toka, te navode primjere koliko se mora kružiti s automobilom ukoliko se, na banalnom primjeru, morate vratiti po nekoga u podnožje staza.

Također, nedostaju neki saobraćajni znakovi, a neki nisu postavljeni pravilno da bi se znalo na šta se konkretno odnose prenosi Raport.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79