Prevara decenije sa stanovima: Radnik s groblja javi ko je umro, oni tad kreću u akciju

Grupa od 15 optuženih u ponedjeljak će sjesti na optuženičku klupu Specijalnog suda u Beogradu povodom optužbi za prevare prilikom knjiženja stanova u katastru nepokretnosti, korišćenjem lažne dokumentacije.

Njima će suđenje početi pripremnim ročištem, koje će biti zatvoreno za javnost, na kojem će se kratko izjasnti o krivici, poslije čega će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja, prenosi Tanjug.

Nakon ovog ročišta sud će zakazati početak glavnog pretresa koji će biti javan i na kojem će optuženi moći detaljno da izlože svoje odbrane.
Optuženi su Zoran Ranković, Aleksandar Lalić, Vladimir Milanović, Goran Đurđević, Nikola Jolović, Darko Živković, Dragan Negovanović, Petar Miščević, Jožef Pavlov, Zićri Bašić, Nemanja Vučićević, Milanka Dulović, Snežana Đuručković, Darko Dulović i Igor Branković.

Optuženi se terete za prevare prilikom knjiženja stanova u katastru nepokretnosti, korišćenjem lažne dokumentacije o prethodnom osnovu sticanja spornih stanova.

Kako je razrađena prevara decenije?

Sumnja se da je ova grupa koristila stanove na teritoriji grada Beograda, čiji su vlasnici preminuli i mahom su bili bez nasljednika, tako što su sa lažnom dokumentacijom knjižili stanove u zemljišne knjige Republičkog geodetskog zavoda na nekog od pripadnika grupe ili na osobe povezane s njima.

Potom su ih prodavali ispod tržišne cijene.

Policija je nakon hapšenja saopštila da su u stanovima osumnjičenih pronađeni falsifikovani ugovori o kupoprodaji, ugovori o otkupu stanova, potvrde da su u cijelosti isplaćeni stanovi i više desetina falsifikovanih pečata državnih institucija, kojima su ovjeravali lažnu dokumentaciju.
Među optuženima je i radnik pogrebnog preduzeća, koji se sumnjiči da je grupi javljao informacije o pokojnicima.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79