PREVARA NA VLAŠIĆU: Vikendicu iznajmio 80 puta za novogodišnju noć!

Dobili smo meil od hotelijera s Vlašića. S molbom da objavimo veliku prevaru koja se desila na ovoj bosansko-hercegovačkoj planini!!!

Otvoreno pismo Načelniku Opčine Travnik gdinu Admiru Hadžiemriću, i kantonalnom ministru privrede Srednjobosanskog kantona gdinu Nisvetu Hrnjiću!

Uplatili smo avans za vikendicu, a onda nas je prevario OVAJ čovjek!

Poštovani,

Zgroženi Novogodišnjim dešavanjima na Vlašiću koja su zasjenila ovogodišnji najposječeniji doček Nove 2020 godine, ovim putem vas pozivamo na odgovornost!

Naime (ne) gdin Sead Skopljak rođen 07.04.1960 gdine čija vikendica se nalazi preko puta raskrsnice skretanja za Šišavu je svoju vikendicu (kako se predpostavlja) iznajmio 80 puta za novogodišnje praznike.
Vikendica koja se sastoji iz 3 sprata (3 ili 4 apartmana) je iznajmljena u istom periodu za 80 različitih grupa gostiju i sve grupe su uplatile avans..
Prevareni gosti kažu da su uplaćivani iznosi od po 200, 300, 500, 1.250 KM pa i veći iznosi…

Pitamo vas kako je moguće da je dotićni Sejo iznajmljivao svoj objekat drugim licima a pri tome da nema registrovanu djelatnost propisanu zakonom?

Pitamo vas kako je moguće da je toliko ljudi prevareno????
Radi se o 80 uplata ( cca 300 osoba) i iznosu od minimalno cca 20.000 KM koje je doticni Sejo UKRAO od gostiju koji su trebali boraviti u istom periodu u vikendici u koju se moze smjestiti cca 20 osoba?

Svi na Vlašiću su uznemireni, svi koji svoje goste regularno prijavljuju i plaćaju sve obaveze državi, zašto???
Zbog jednog bezobraznika kojem su Vaše službe dozvolile da radi na CRNO i na taj naćin ukalja obraz svih hotelijera i ostalih regularnih iznajmljivaća smještaja na Vlašiću!!!

Načelniće i ministre pitamo Vas koliko ima takvih objekata koji rade na CRNO i zašto vi to dozvoljavate?
A poznato vam je da se 1 noc boravka u vikendici naplacuje cca 250 eur u periodu nove godine!

Možda ste i vi boravili na Vlašiću za Novu godinu i spavali u toplom, a mnogi gosti koji su prevareni stigli i ne znajući da su prevareni ostali su spavati u autima, ili su se plačući uznemireni vratili svojim domovima, a oni najsretniji u najboljem slučaju su uspjeli pronaći drugi objekat za boravak.

Kakvu to sliku šaljemo u svijet?

Vi znate da je zadovoljan gost najbolja preporuka, e pa mi pitamo vas koji ste dozvolili da se dogodi ovolika prevara šta ćete uraditi sada da se to više nikada ne ponovi?

Također pitamo Vas kako namjeravate riješiti novonastalu situaciju kako bi prevareni građani BiH ali i drugih država ponovo došli na Vlašić.

Pozivamo Vas na odgovornost, tražimo od Vas OSTAVKU, također ostavku od kantonalnog Ministra gdina Nisveta Hrnjića koji ste dozvolili da se dogodi ovako gnusna prevara!!!

S poštovanjem!
Svi zabrinuti hotelijeri, ugostitelji i regularni iznajmljivaći smještajnih kapaciteta na Vlašiću!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79