Prevara u Hrvatskoj: Dao punomoć za sječu tuđe šume

Tridesettrogodišnjeg muškarca zagrebačka policija sumnjiči da se lažno predstavio kao vlasnik šume u mjestu Banje Selo i dao punomoć trećoj osobi za sječu stabala hrasta.

“Sumnja se da je 10. januara 2021. godine, lažnim prikazivanjem činjenica da je vlasnik šume u Banja Selu, dao punomoć drugoj osobi, odgovornoj osobi u trgovačkom društvu sa sjedištem u Zagrebu, da u toj šumi poruši više stabala hrasta, a za što mu je isplaćeno 9.000 kuna”, saopštila je Policijska uprava Zagrebačka.

Navedeno je osumnjičeni napravio iako je znao da je prava vlasnica šume tu parcelu prodala drugom i na taj je način vlasnicu oštetio za oko 30.000 kuna.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad tridesettrogodišnjakom zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela krađa.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja krivična je prijava podnijeta Opštinskom državnom tužilaštvu Zagrebu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79