Prevarama stekao milione, a u kriminal umiješao i SVOJU DJECU

Srpski državljanin Tomas G. (43) uhapšen je prije tri dana u Milanu prilikom čega je zaplijenjana sva njegova imovina zbog sumnje da je novac godinama sticao varajući bogate biznismene širom svijeta

kao diplomata, plemić i šeik, piše Blic.
Dva luksuzna automobila marke BMW, kuća u Milanu, imanje nadomak Monce i milion evra na bankovnom računu bogatstvo je čije će porijeklo Srbin morati da dokazuje pred sudom u Italiji, a koje su zaplijenili agenti Odjeljenja za borbu protiv kriminala policije u Milanu.

Klupko njegovih prevara, u kojima po svemu sudeći učestvuje godinama, istražioci su počeli da odmotavaju nakon što je zaustavljen u pokušaju da pređe granicu između Italije i Švajcarske. Carinici su prilikom kontrole vozila i pretresa pronašli nešto više od 8.000 eura, a kako na pitanje odakle mu taj novac nije imao odgovor, kao i to da je posljednji svoj prihod prijavio prije 15 godina, postao je sumnjiv policajcima.

Ispostavilo se da je Srbin bio umješane u takozvane rip-dil prevare, gdje je, predstavljajući se kao biznismen, diplomata, plemić ili šeik, bogatim stanovnicima mahom iz sjeverne Evrope ali i iz drugih krajeva svijeta, nudio odličan kurs za mijenjanje velikih količina novca. Sa svojim žrtvama bi se, kako piše “La Milano” sastajao u luksuznim hotelima ili privatnim klubovima gdje bi ih upoznavao sa “odličnim uslovama” koje pruža kao mjenjač novca.

Kada bi stekao njihovo povjerenje, kreće prava prevara: bogataši uglavnom prljav novac stečen kriminalom pokušavaju da promene po povoljnom kursu u neku drugu valutu. Ali, u trenutku kada dođe do razmjene novca, u aktovci koju uzmu žrtve, nalazi se običan papir prekriven autentičnim novčanicama koje su na površini ili potpuno falsifikovanom hartijom od vrijednosti.
Policija vjeruje da je uhapšeni na ovaj način “poslovao” od 2002. godine, a da je sav novac stečen tokom ovih godina, zarađen na ovaj način.
“La Milano” piše da je 2002. godine u Milanu prevario jednog biznismena, pretvarajući se da je zainteresovan za kupovinu imanje, a nakon što je dogovorio razmenu novca u poznatom hotelu, žrtvi je uzeta aktovka sa 45.000 evra. Tri godine kasnije, na isti način je “ojadio” ženu za 50.000 eura koje je oteo iz njene tašne.

Njegovo ime se više puta našlo istragama raznih “rip dil” prevara u Padovi, Rimu, Firenci, a žrtve su tada bile kineski i italijanski držaljani.

I njegova supruga takođe ima nekoliko prekršaja u svom dosijeu, a uglavnom se odnose na provale u kuću, kao i dvoje od njegovo četvoro djece.

Prijavili 30.000 evra, vozili “audi” od 55.000 eura

Zanimljievo je da su Tomas i njegova porodica tokom svih ovih godina prijavili samo 30.000 eura prihoda još 2005. godine. Tih 30.000 evra, piše “La Milano” nisu bili dovoljni da se kupi “audi A8” koji su platili 55.000 eura.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79