Prevarena Bosanka za mladoženju iz SAD platila 12.000 KM, ali se nije udala

Mlada sa područja dobojske regije ostala je bez 12.000 KM, ali i bez mladoženje sa kojim se dopisivala, a koji joj se predstavio kao vojnik iz SAD te joj obećao da će je oženiti.

Naime, nesuđena mlada, sa osobom koja se predstavila kao vojnik koji je trenutno u Siriji, dopisivala se neko vrijeme a on joj je obećao brak, te da će joj na njenu adresu poslati paket u kome su se navodno nalazili papiri koji su im potrebni za vjenčanje kao i veća količina novca.

Takođe joj je rekao da će to sve donijeti njegov “agent” na kućnu adresu.

Kako bi sve bilo uvjerljivo, čak joj je i uslikao nekakav paket na kojem su bile ispisane njena i navodno njegova adresa.

Kako pišu Nezavisne, mladoženjin “agent” rekao joj je da je stigao u Sarajevo te kazao nesuđenoj mladi da je potrebno da mu putem “Western uniona” uplati 12.000 KM da plati carinu za paket, što je ona i učinila.

Ubrzo je shvatila da je prevarena i ne samo da je ostala bez mladoženje, već i bez pozamašne svote novca.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela prevara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79