Prevario poznanika: Haris uzeo 1.000 KM lažno obećavajući posao u Njemačkoj

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Kafedžić Harisa (54) iz Zavidovića zbog krivičnog djela prevara.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Žepču.

Prema optužnici, prevara se desila u Žepču nakon što je Kafedžić Haris doveo u zabludu poznanika H.A. i uzeo mu 1.000 KM.

Kafedžić Haris je H.A. obećao pomoć oko dobijanja radne dozvole i zaposlenje u SR Njemačkoj, iako je znao da to neće učiniti, već je imao namjeru istog prevariti i uzeti mu dokumentaciju i novac.

H.A. mu je vjerovao i predao mu ovjerenu kopiju putne isprave, kopiju lične karte, punomoć i novac u iznosu od 1,000 KM.

Kafedžić je uzeo novac, a H.A. nije nikada dobio radnu dozvolu, niti mu je novac od 1.000 KM do današnjeg dana vraćen.

Dakle, Kafedžić Haris je s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi lažnim prikazivanjem činjenica doveo drugog u zabludu i time ga naveo da na štetu svoje imovine nešto učini, čime je počinio krivično djelo prevare.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79