PREVELIKA TUGA, PREMINUO DJEČAK AJNUR MUJIĆ: OTIŠAO JE NA NEKO DRUGO MJESTO GDJE NEMA VIŠE BOLI…

Tužna vijest stigla je prije nekoliko trenutaka sa turske klinike “Acibadem”.

Umro je dječak Ajnur Mujić iz naselja Orahovica Gornja kod Gračanice. Izgubio je mali lav život, u vrijeme kada se u BiH i van njenih granica vodila bitka za prikupljanje potrebnih 159.000 eura, koliko je bilo trebalo za njegove skupe terapije i ostale troškove u Turskoj, sve do nove transplantacije koštane srži. Donor je trebao biti njegov otac. Njegovo srce nije izdržalo.

Ovu tužnu vijest, uplakan i sa suzama u očima večeras oko 20.30 sati saopćila je koordinator akcije “Za Ajnura” Muhamed ef.Sinanović, mjesni imam u Gornjoj Orahovici.

– Šta ćemo sad, izgubili smo malog heroja, koji nam je za sve što činimo za njega zahvalio riječju “Hvaja”. Tako je drago Allah htio. Obavještavam sve ljude dobre volje da se odmah prekidaju sve dalje akcije za pomoć Ajnuru, uz veliku zahvalnosti za dosadašnja dobra djela, jer ne treba zaboraviti da je za sedam dana za Ajnura prikupljeno više od 200.000 maraka – rekao je ef. Sinanović.

Kako li je tek Ajnurovim roditeljima Salmiru i Emiri, to oni sami znaju. Cijela BiH, tuguje za herojem koji je želio živjeti, a nije mu se dalo…- Bole suze, bole uspomene. Boli što znamo da nikad više nećemo biti zajedno, što nećemo da ga vidimo. Boli kada se sjetimo da ga nema. Boli svako sjećanje na njega, bole fotografije. Boli sve što podsjeća na njega, svaki djelić ovog svijeta. Kad nam odlazi neko drag, ne boli samo bol. Boli sve drugo. Boli što zauvijek nestaje i što ga više nigdje neće biti. Boli saznanje da nikad više neće da se raduje, da se smije, da mašta… Boli sve ono što je mogao da uradi, a nije. Boli sve ono što je tek trebao da prođe, a nije. A našeg Ajnurka više nema, otišao je na neko drugo mjesto gdje nama više boli… – objavljeno je i na Facebook stranici „Pomoć za teško oboljelog dječaka Mujić Ajnura“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79