Prevljak: Nisam podnio ostavku na poziciju predsjednika KO SDA, razgovarao sam s Izetbegovićem

Fikret Prevljak, koji je bio kandidat za načelnika Općine Ilidža, iako je jučer za pojedine medije najavio je da će ponuditi ostavku na poziciju predsjednika Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije, a zbog lošeg izbornog rezultata u KS, još uvijek se nije odlučio na taj korak.

Prevljak je u utrci za načelnika Općine Ilidža poražen pd kandidata NIP-a Nermina Muzura s više od 8.000 glasova razlike.

Kako je rekao u izjavi za “Avaz“, ostavku nije ponudio ali još uvijek razmišlja o tome.

“U svakom normalnom društvu čovjek ako ne pobijedi, trebalo bi da da ostavku. Tako ću vjerovatno i ja ponuditi i dati na raspolaganje, pa onda Bujrum. Ali, još uvijek nisam ništa ponudio niti je išta urađeno po tom pitanju – kaže Prevljak.

Na pitanje da li je obavio razgovor s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegović i da li mu je išta zamjerano zbog loših izbornih rezultata u KS, Prevljak nam je odgovorio:

“Svakako da smo razgovarali. Fino smo se pitali i fino ispričali. Ništa mi ne zamjera- kaže Prevljak.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79