Prevoznici sutra protestuju i u Sarajevu: Problemi su svakodnevno sve veći i veći

Predstavnici prevoznika u BiH najavili su da će sutra u glavnom gradu izaći na proteste zbog brojnih problema.

“U Sarajevu ćemo sutra izaći u protestnu vožnju u koju će biti uključeni prevoznici iz svih dijelova BiH!

Prvi put na nivou FBiH smo odlučili da se okupimo, a sve zbog problema koji su svakodnevno sve veći i veći, te planiramo osnovati udruženje na nivou države kako bi iste lakše rješavali, saopštili su predstavnici prevoznika.

Visoke cijene goriva nisu jedini problem: Prevoznici širom entiteta RS organizuju proteste

Samo neki od problema prevoznika su:

Odliv vozača, nelegalni prevoznici, ne usaglašeni zakoni o saobraćaju i transportu na svim nivoima u BiH, a taj propust koriste inspekcije i svakodnevno ih kažnjavaju, zbog ne ažurnosti na carinama kamioni s robom stoje i do nekoliko dana, itd.

Dodatni problem su akcize i enormno velika cijena nafte koja bi mogla još više rasti.

Izlazimo na ulice glavnog grada BiH u nadi da će vlasti poduzeti sve mjere u njihovoj nadležnosti i jednom zauvijek shvatiti naše probleme ali ih i riješiti!”

Podsjetimo, ukidanje akciza na gorivo na sjednici Parlamenta BiH biće jedna od tačaka dnevnog reda. Očekuje se da će prijedlog biti prihvaćen i da će donekle ublažiti posljedice poskupljenja naftnih derivata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79