Priča o divljaku: ‘Vozi pijan, prijeti, a i robijao je pet godina, smrtno ga se bojim’

Ovaj rekorder koji ima u dosjeu 100-tinjak prometnih prekršaja i nekoliko kaznenih djela za prijetnje je gotovo pet godina od svojih 51 proveo u zatvorima

Dok se Nenad Vukašinović, najpoznatiji bjegunac pred policijom na sjeveru Hrvatske, od utorka nalazi na desetodnevnom zadržavanju u bjelovarskom zatvoru, a Opel s kojim je u ponedjeljak pijan sletio u Cirkveni u putnom jarku, susjedi u Prgomelju kraj Bjelovara su barem malo odahnuli.

Policija već danima lovi vozača Nenada koji nema ruku, a na drugoj tek dva prsta

Ovaj rekorder koji ima u dosjeu 100-tinjak prometnih prekršaja i nekoliko kaznenih djela za prijetnje je gotovo pet godina od svojih 51 proveo u zatvorima.

 

O Vukašinoviću u njegovu selu Prgomelju, koje je nekih dvadesetak kilometara od Bjelovara, ljudi baš i nisu raspoloženi govoriti. Tu i tamo netko se usudi stati pred fotoaparat i reći što misli. Jedna od njih je Vukašinovićeva susjeda M. V. (78), čija je kuća oko 100 metara udaljena od Vukašinovića.
‘Na smrt ga se bojim’

– Ja se njega na smrt bojim – rekla nam je. Zbog prijetnje njoj i drugim susjedima da će im zapaliti kuće Vukašinović je osuđen. Proveo je 18 mjeseci u zatvoru. Izgleda da je svoje prijetnje djelomično i ostvario jer se u presudi suda navodi da je odgovoran i za palež njezina štaglja. Nesretna žena tvrdi da do dana današnjeg nije dobila nikakvu naknadu.

Došao me tražiti struju da može nešto raditi na kući. Dala sam mu da se priključi i onda je nešto slagao na svojem štaglju oko struje i došlo je do požara na njegovoj kući. Rekla sam mu da mu ne mogu dati da se priključi dok mene nema. Tad mi je prijetio da će gorjeti selo. Zapalio mi je štagalj, a ja nemam novca za sud – prepričava nam M. V. dodajući da je od tada zbog njega bila na psihijatrijskom liječenju.

Druga pak susjeda N. K., ispod čije kuće se odvijala filmska potjera od prije tjedan dana, kad je Vukašinović bježao policiji po poljima, kaže da se s njim može razgovarati kad je trijezan. Ali su to rijetki trenuci. I njezinu sinu je prijetio.

Kako smo doznali, prva ga je žena, s kojom ima dvije kćeri, napustila još prije 20-ak godina.

bjegunac

– Od tada su kod njega dolazile neke žene koje su poput njega bile sklone piću – tvrde susjedi s kojima smo razgovarali.

Vukašinović inače na jednoj ruci nema šaku, a na drugoj su mu ostala samo dva prsta. Susjeda N. K., s kojom je u koliko-toliko solidnim susjedskim odnosima, rekla je da je ozljede zadobio prilikom berbe kukuruza.

Napravio svoje tablice

– Berač se zaštopao, a on je gurnuo ruku kako bi otklonio kvar i stroj mu je zahvatio šaku. Kao da nije ni bio svjestan toga. Bio je totalno pijan. Isto se desilo nakon godine dana pa je ponovno sa zdravom rukom išao ‘prčkati’ po beraču kukuruza i ostala su mu dva prsta te ruke – prepričava nam susjeda slučajeve ozljeda Nenada Vukašinovića.

24sata

Svi u selu se slažu da ih je strah Vukašinovića. Bilo na cesti kad vozi pijan i kad vozi neregistrirani automobil bez osiguranja, bilo zbog njegovih prijetnji. Da su donekle u pravu, uvjerili smo se i u Cirkveni, gdje smo u putnom jarku pronašli njegov automobil. Umjesto registarskih pločica, Nenad Vukašinović je stavio svoje oznake. Na improviziranim tablicama stoji hrvatski grb i kemijskom olovkom napisano “KC-KŽ – tablice izgubljene“.

Susjedi dodaju kako barem malo odahnu kad znaju da je u zatvoru. A to najčešće prepoznaju po zatvorenim vratima njegova dvorišta.

– Kad je doma, onda ih zatvori da mu policija ne dođe iznenada – tvrde susjedi za 24Sata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79