Priča o lešu u škrinji sve je čudnija i otac sumnjao na vlastitu kćerku

U porodičnoj kući u selu Palovec u Hrvatskoj jučer je pronađeno tijelo Jasmine Dominić koja je nestala 2000. godine.

Nestanak Jasmine Dominić prijavljen je tek 2005. godine. Kad je nestala, Jasmina Dominić imala je samo 23 godine, a uoči nestanka je živjela u toj kući sa starijom sestrom Smiljanom koja je privedena u subotu navečer zbog sumnje da je počinila ovo djelo.

Jasminino tijelo pronađeno je u škrinji u hodniku u prizemlju kuće.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu objavilo je priopćenje u kojem navodi kako sumnjaju da je žrtvi oduzela život njezina sestra.

– Proveli smo uviđaj te postoji osnova sumnje da je hrvatska državljanka (45) počinila krivično djelo hrvatske državljanke (1977.). Prema dosad prikupljenim podacima, postoje osnove sumnje da je uhapšena 45-godišnjakinja između 2000. i 2001. godine usmrtila svoju sestru i njezino mrtvo tijelo sakrila u škrinju za zamrzavanje u hodniku prizemlja porodične kuće u mjestu Palovec. Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, državno odvjetništvo će naložiti obdukciju, vještačenje DNA, druga potrebna vještačenja i dokazne radnje te provođenje daljnjih izvida, a poduzet će se i druge radnje prema zakonskim propisima o postupanju s uhapšenima – objavilo je Županijsko odvjetništvo.

Komšije u šoku

U Novoj ulici, gdje se nalazi porodična kuća Dominićevih, nedaleko od nogometnog igrališta, rijetki izlaze u dvorište, kamoli u ulicu.

– Jako smo uznemireni i nije nam svejedno – sa suzom u oku kaže komšinica Rozina, zaprepaštena jučerašnjim događajima.

– Poznavala sam Smiljanu i kao komšije bile smo u dobrim odnosima, po ničemu se nije dalo naslutiti da kod njih nešto nije u redu – govori Rozina.

Manjak službenih informacija kao i uvijek otvara prostor nagađanjima. Moguće je da su se posvađale oko dečka, kaže jedan od mještana, a drugi su mišljenja da se radilo o imovinskim razmiricama.

– Ne smijem ništa govoriti, tako su mi rekli u policiji. Bit će možda jednom prilike u budućnosti. Probajte nas shvatiti, teško nam je i čekamo da ovo završi – kazao je danas popodne Ivica Srnec, suprug uhapšene Smiljane.

Otac je sumnjao na vlastitu kćerku

Čak je i Smiljanin otac Martin sumnjao na vlastitu kćerku u popularnom okupljalištu Palovčana, kafiću Domino. U više navrata se i ovdje znao pitati gdje je završila njegova Jasmina, izražavajući sumnju da je Smiljana nekako upletena u njezin nestanak.

“Jasmina je uvijek prednjačila u svemu”

Dok su se roditelji brinuli o egzistenciji, djevojke su živjele u porodičnoj kući i školovale se.

– Jasmina je uvijek prednjačila u svemu – kaže njezin generacijski kolega. ”Bila je dobra sportašica i uvijek odlična učenica. Mislim da je upisala ekonomski fakultet, ali nisam posve siguran u to, jer su nam se putevi ipak razdvojili, ali znam da je praktički sama financirala školovanje”, priča.

S druge strane Smiljani nije išlo tako dobro i po završetku škole tek je neko vrijeme radila kao konobarica u Palovcu i Turčišću te je uglavnom bila kod kuće. Uz vanbračnu kćerku Katarinu, sa suprugom Ivicom Srnecom ima i dvije maloljetne kćerke.

– Ivica je super dečko, vrijedan radnik i ne znam kako će on sve ovo preživjeti – kaže jedan njegov poznanik.
Unatoč riječima hvale, mnogi se pitaju kako je jeziva tajna koju je skrivala škrinja u hodniku tako dugo ostala neotkrivena drugim ukućanima. Tek jučer razotkrio ju je Katarinin zaručnik David nakon što je u ulici nestalo struje i počeo se širiti strašan smrad, nakon čega se ova misterija, stara gotovo dva desetljeća, napokon počela rasplitati.

Priča postaje sve čudnija

Na brojna pitanja i dalje nema odgovora.

Jedna od čudnijih stvari je činjenica da je Jasminin nestanak prijavljen 16. avgusta 2005. godine, dok se u službenoj evidenciji nestalih osoba ističe kako je djevojka nestala u avgustu 2000. godine. Informaciju da je Jasminin nestanak prijavljen 2005. godine potvrdila je i policija. Postavlja se pitanje što se događalo u tih pet godina i kako je moguće da je u službenoj evidenciji nestanak zabilježen 2000. godine, dok je policija prijavu o nestanku primila 2005. godine.
Najveći misterij vjerovatno će uspjeti riješiti policija, a to je kako je moguće da je čak petero osoba živjelo u kući u kojoj se nalazi škrinja s lešom djevojke. Iako su sestre u početku živjele same, Smiljana se udala i njezin suprug se uselio u kuću. Dobili su dvoje djece, a Smiljana je imala i kćer iz ranije veze. Škrinja nije bila skrivena u podrumu ili na nekom drugom mjestu. Naprotiv, kako je potvrdila policija, nalazila se u hodniku prizemlja kuće, ispod stepenica. Navodno je niko nije koristio, ali je stalno bila uključena u struju.

Mještani se pitaju i kako je moguće da policija leš nije otkrila još 2005. godine kada su primili prijavu o nestanku. Iz policije tvrde da su kuću detaljno pretražili.

O detaljima stanja u kojem je tijelo pronađeno policija nije htjela govoriti. Zatražena je obdukcija nakon koje bi trebalo biti poznato više detalja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments