Priča portala Crna Hronika: UIOBiH tvrdi Andrijana Tomić ne radi kod njih!

Na jednoj Facbook stranici objavljen je tekst o Fati Orlović, ženi koja je izgubila porodicu u ratu, a na čijoj se zemlji izgradila, a ovih dana i srušila, nelegalno napravljena crkva. Tekst je komentirala i Andrijana Tomić, navodna uposlenica Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Andrijana je rođena u Bijeljini, kako je prenio portal Crna hronika, a kao državnik službenik vjerovatno je prekršila jedno od osnovnih načela u službi, zabranu vrijeđanja po vjerskoj i nacionalnoj osnovi.

Iako se Tomić trebala suzdržati od iznošenja govora mržnje, ona je odlučila komentarisati sadržaj po društvenim mrežama pa je, između ostalog, napisala:

“Miriše li na pravdu ta kafa ili miriše na spaljena srpska sela, Fato!? Da, ja ću vam reći. Protjerali smo i protjerat ćemo opet ako bude potrebe”, a pored svega jedan korisnik Facebooka je upozorio Andrijanu da je državni službenik i da je to zabranjeno ponašanje, na šta je dotična odgovorila:

“Grb koji ja nosim na uniformi, ono što mene hrani, vi niste kompetentni da komentarišete. A to je i dokazala vaša nana Fata, kako je oslovljavate. Srdačan pozdrav”, napisala je.

Kako mlada Andrijana kao državni službenik piše o nani Fati: ,,Protjerat ćemo opet, ako bude potrebe!”

Danas smo odmah kontaktirali Upravu za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO BiH), te smo ih pitali sljedeće:

1) Da li je izvjesna gospođica vaša uposlenica, te kako ćete je sankcionisati u ovom slučaju?

2) Govor mržnje je zakonom strogo zabranjen u svim bh. institucijama, pa nas zanima koja će biti vaša konkretna reakcija po pitanju dotične osobe?

3) Koji je vaš komentar na njene poruke na društvenim mrežama, te da li se ograđujete od ovakvog pisanja?

Ubrzo nakon toga smo dobili sljedeći odgovor iz UIOBiH, u kojem stoji:

“Vezano za tekst objavljen na portalima pod naslovom ‘Protjerat ćemo opet ako bude potrebno’, objavljeno je da je službenica UIO Adrijana Tomić davala neprimjerne komentare. Ovim putem vas obavještavamo da lice čije je ime Adrijana Tomić ne radi u Upravi za indirektno oporezivanje, niti je ranije radilo”, poručili su za Source.ba portal iz UIOBiH.

Ono što je sada nejasno je to u kojoj to onda instituciji, sa državnim grbom, ova djevojka radi, ako su iz UIOBiH za Source.ba portal poručili da ona nije njihova uposlenica.

Također, djevojka se zove Andrijana Tomić, a ne Adrijana Tomić kako su naveli u odgovoru koji nam je stigao iz UIO BiH. U svom upitu jasno smo naveli ime djevojke “Andrijana Tomić”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79