Priča sa UKC Tuzla: Djevojka koja mjesec dana krvari vraćena kući! (VIDEO)

Do sada smo u nekoliko navrata pisali o uslugama na UKC Tuzla, najvažnijoj zdravstvenoj ustanovi u sjeveroistočnoj BiH.

Redakciji Crne Hronike javila se Emina Mujkić, koja nam je ispričala svoju priču.

Njeno pismo prenosimo u nastavku:

,,Da pričamo malo o zdravstvu Bosne.

Naime, mjesec dana imam krvarenje što je naravno nenormalno, odlazim prvi put na UKC Tuzla gdje me vraćaju kući, stanje se pogoršalo, ostajem nemoćna, padam… Dobijam drugu uputnicu za bolnicu.I znate šta se desilo?

Vraćena iznemogla ponovo kući bez bilo kakve nove terapije. Doktor obavlja pregled, počinjem se gušiti (asmatičar sam i epileptičar), hoću se onesvijestiti, spuštam onu je*enu masku ispod nosa, gdje doktor histerično kaže “spustis li masku ispod nosa završavam u pola pregleda i možeš ići kući”, iako vidi da se gušim.

Poslije tražim doktora koji me je pregledao nema ga, napisao nalaz i pobjegao, kažem sestri “ko će odgovorati ako se desi meni šta, želim doktora koji me je pregledao da mi da papir da on odgovora”, odgovor bio “doktor otišao”. Na nalazu napisao kako se ne pridržavam određene terapije, iako nije istina, želio me ubijediti da ne pijem i rekla sam da imam te tablete u autu i rekao da donesem, naravno donosim te tablete doktora nema osim medicinske sestre koja mi daje nalaz i to je to.

Pitam te doktore zašto se ne primaju više pacijenti u bolnicu? Kažete samo trudnice? Zašto se histerično ponašate prema pacijentu koji se guši? Zašto me vraćaš kući iako vidiš da više ne mogu izdržati toliko gubljenje krvi? Jesam ti rekla doktore da treći put ako dođem živa biti će dobro po tebe? Jesam doktore sutila na sve?

Šta ćemo doktore ako se meni još više pogorša stanje od već pogoršanog? Ko će odgovorati?

Htio si se izvući s “ne pije tablete”,a i sam znaš da ako se sta desi da si svoje du*e tu izvukao iako znaš da pijem.

Zašto sam doktore vraćena kući tek tako? Zašto ne ostaneš ne porazgovaraš s pacijentom o problemu kojii ima, nego napišes nalaz i pobjegneš? Da se izvućeš u slučaju losijeg stanja? Ee pa doktore da ti Emina kaže za svako pogoršanje ti ćeš odgovorati.

NARODE da li je ovo zdravstvo? Da ne primaju u bolnicu osim kada imaš “koronu”? Da li će,p narode mi umrijeti moramo njihovom greskom?

Ne šutite. Znam i ja sam uvijek na svaku situaciju sutila s riječima u sebi “trebati će mi opet”, ali ne mogu više, šutila sam dok sam mogla, zdravstvo je otišlo u tri lijepe…

I Belma je preminula greškom upravo njihovom! ŠUTITE PA SUTRA I VI I JA MOŽEMO BITI DRUGA ŽRTVA POSLIJE BELME!

Stidite se “doktori”! Doktore sljedeci put me u oči pogledaj a nemoj da bježis. Ovdje umrijeti možemo. Neka nam je dragi Allah na pomoći. DOKTORE AKO SE MENI ŠTA DESI I POGORŠA STANJE, ZNA SE KO ĆE ODGOVORATI.

#dijeli_dosta_je_sutnje”

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79