Priča sugrađanina koji je stigao iz Njemače a pozitivan na koronarisu

Priča sugrađanina koji je stigao iz Njemače a pozitivan na koronarisu


Od objave u medijima kako su na području Srednjobosanskog kantona utvrđena dva pozitivna uzorka testiranja na koronavirus COVID-19, među njima jedan slučaj Vitežanina koji je došao iz Njemačke, ne prestaju komentari na društvenim mrežama.

Uglavnom se radi o negativnim komentarima, a jedan od njih bio je i komentar osobe o kojoj se konkretno radi, u kojem se on javno predstavio i potvrdio da je riječ o njemu.

Temeljem toga, ali i poruka i mailova koje je uputio na adresu Radio Viteza, smatrali smo svojom obvezom prema javnosti kontaktirati tu osobu i doznati detalje njegove priče, ali i kontaktirati nadležne i odgovorne za ove oblasti.

U izjavi za Radio Vitez, on govori kako je, nakon prelaska državne granice u Bosanskom Brodu, vozilom Hitne službe, zajedno s još nekoliko osoba, prevezen do šatora, gdje mu je izmjerena temperatura i gdje im je rečeno da se sami pokušaju snaći za prijevoz do karantene prema njihovom mjestu prebivališta.

Kako je rekao sagovornik, on je pozvao svoje roditelje, koji su došli po njega, te su se u pratnji policije dovezli u Travnik, gdje je smješten u karantenski objekt medrese.

Tvrdi da nikakav medicinski tretman nije imao, te da je na koronavirus testiran u ponedjeljak. Po saznanju da je njegov uzorak pozitivan, prebačen je u Bolnicu za plućne bolesti u Travniku, gdje se i danas nalazi.

Prema njegovim riječima, test na uvid nije dobio, a u bolnici mu vrše uobičajene pretrage, mjere temperaturu,pritisak, a urađen mu je i snimak pluća. On se dobro osjeća, nema povišenu tjelesnu temperaturu i zanima ga što će dalje biti s njim.

Iako je tvrdio da su mu kolege iz karantene rekle da su stigli novi nalazi i svi su negativni, u izjavi za Radio, direktor Zavoda za javno zdravstvo KSB, Sead Karakaš potvrdio je da je ovaj uzorak ipak pozitivan. Dr. Karakaš je u izjavi medijima kazao i kako je ovome Vitežaninu po ulasku u karantenu uzet bris, te je odmah, po dobivanju rezultata o pozitivnosti, osoba prebačena u Bolnicu za plućne bolesti u Travniku.

Dvadesetdvodišnji Vitežanin, osim na činjenicu da ne zna što će dalje biti s njim, ukazao je i na potpuno neuvjetne prostore šatora u Brodu, gdje su bili smješteni, kao i u medresi, gdje je u istoj sobi istovremeno boravilo više osoba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija