Prihvaćen prijedlog: Ivica Osim će dobiti ulicu u glavnom gradu Srbije

Ivica Osim dobiće ulicu u glavnog gradu Srbije, potvrdio je to zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, predložio je da legenda jugoslovenskog fudbala dobije ulicu u Beogradu zbog svega što je uradio jugoslovenski sport i Beograd.

“Piksi mi je ovaj prijedlog iznio u razgovoru koji smo vodili prije njegovog puta u Sarajevo na sahranu Ivice Osima. Grad Beograd prihvata Piksijev prijedlog i Ivica Osim će dobiti ulicu u našem gradu čim prođu tri godine od njegove smrti. Odluka će biti donesena u međuvremenu. Zahvalio sam se Piksiju u ime Beograda na prijedlogu koji je poslao. Razgovarali smo o realizaciji prijedloga Fudbalskog saveza Srbije, podnijetih prije nekoliko godina, da ulice u Beogradu dobiju Miljana Miljanića i Miloša Milutinovića” naveo je Vesić.

Ivica Osim preminuo je 1. maja 2022. godine u Grazu, gdje je proveo posljednje godine života. Komemoracija i sahrana održana je 14. maja na Gradskom groblju Bare.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79