Prihvaćen prijedlog Tužilaštva: Edvinu Imamoviću i Emiru Subašiću produžen pritvor

Sud Bosne i Hercegovine je u predmetu Blaženko Rašević i drugi donio rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužilaštva BiH od 27. oktobra za produženje pritvora osumnjičenima Edvinu Imamoviću i Emiru Subašiću, tako da isti po ovom rješenju može trajati najduže 3 (tri) mjeseca, odnosno do 1.2.2023. godine ili do nove odluke Suda, i to zbog postojanja kako općeg, tako i posebnih pritvorskih razloga propisanih članom 132. stav 1. tačke a), b) i c) ZKPBiH.

U odnosu na osumnjičenog Emira Begića, prihvaćen je prijedlog Tužilaštva BiH od 27.10.2022. godine na način da su osumnjičenom određene sljedeće mjere zabrane: Mjera zabrane napuštanja boravišta iz člana 126. stav 1. ZKPBiH (tzv. kućni pritvor), mjera zabrana putovanja iz člana 126. stav 2. ZKPBiH, mjera zabrana sastajanja sa određenim osobama iz člana 126.a stav 1. tačka c) ZKPBiH.

Podsjećamo, Edvin Imamović i Emir Subašić su uhapšeni u akciji “Nevera” koju su proveli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnog djela organiziranog kriminala, u vezi sa krivičnim djelom neovlaštenog prometa opojnih droga i pranja novca iz Krivičnog zakona BiH.

Osumnjičeni su uhapšeni nakon analize Sky aplikacije.

Organizator ove grupe Adel Kabaš je u bijegu, a grupa je djelovala sa drugim grupama radi međunarodne trgovine drogom, sticanja imovinske koristi i pranja novca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79