Prihvaćen prijedlog Tužilaštva: Jednomjesečni pritvor Darku Marčetiću, Adnanu Aličiću određene mjere zabrane

Sud Bosne i Hercegovine je, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora prema osumnjičenom Darku Marčetiću i mjera zabrane prema osumnjičenom Adnanu Aličiću, donio rješenje kojim je u cijelosti usvojen prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine te je prema Marčetiću određen pritvor.

Pritvor je određen zbog bojazni od utjecaja na svjedoke, prikrivanja ili uništavanja dokaza. Pritvor prema tom rješenju može trajati najduže mjesec, računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 6. januara naredne godine ili do nove odluke Suda.

Osumnjičenom Adnanu Aličiću Sud je odredio mjere zabrane, i to: putovanja, sastajanja s određenim osobama, te obavezu javljanja određenom državnom organu. Izrečene mjere zabrane će trajati dok za njima postoji potreba, a najduže do pravomoćnosti presude ako nije izrečena kazna zatvora, a najkasnije do upućivanja na izdržavanje kazne ako je izrečena kazna zatvora, odnosno do drugačije odluke Suda.

Kontrola opravdanosti tih mjera vršit će se svaka dva mjeseca, a osumnjičenom se može odrediti pritvor ukoliko ne bude postupao u skladu sa svim izrečenim mjerama zabrane.

Utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je Darko Marčetić počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, a Adnan Aličić krivično djelo iznuda, saopćeno je iz Suda BiH.

 

 

Crna hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments