Prijatelj preminulog Meše iz Sarajeva: Moj dragi brate teško je i pokušati pronaći neku riječ i rečenicu za opisati ogromnu bol i tugu

Informacija o smrti 24-godišnjeg mladića Mehmeda Meše Efendića potresla je juče građane BiH. Kako su mediji objavili, Efendić je postao dio crne Covid statistike.

Nedoumice o smrti Meše Efendića (24): Prijatelji tvrde – nije bio pozitivan, dva dana prije smrti urado je PCR test

Njegovi poznanici, prijatelji i porodica u nevjerici su dočekali vijest o njegovom preranom odlasku. Potresnu poruku njegovog prijatelja Besima Ibrića prenosimo u cijelosti:

Moj dragi brate teško je i pokušati pronaći neku riječ i rečenicu za opisati ogromnu bol i tugu za tvojim i našim Mehmed Meša Efendić. Jednom riječju dijete (momak) za primjer. Lijep, šarmantan, odgojen, kulturan, obrazovan, pošten, iskren, vjeran, pouzdan i još mnoogoo mnogo toga…. No to covidu ništa nije predstavljalo, čak šta više taj covid pobijedi našeg Mešu, ušao je uvukao se u ta njedrau, u ta pluća koja disaše svom svojom snagom. Borila se pluća Meše našeg a da mi to nismo ni znali, srce sportsko, junačko i čvrsto kao stijena, duša čista mirisna i ne iskvarena.

Mehmed Meša Efendić

Znala je ona (corona) da bi bilo teško izaći na crtu, jedan na jedan s našim Mešom, zato je ona podlo, pokvareno, kukavički i krajnje ne sportski na kvarno, na mali znak ne pažnje uspjela da se uvuče tamo odakle je mogla da pobijedi. Dokazala nam i pokazala da ima svoje metode i svoju taktiku za pobjedom. Prisjećajući se razgovora i dešavanja samog odrastanja našeg Meše i njegovih početaka u pravcu sazrijevanja, pomno slušajući i upijajući riječi i rečenice svoje majke Nusrete i svoga babe Selvera šta je to ispravno a šta ne, šta je lažno a šta istinito, šta smije a šta ne smije, gdje može a gdje ne može i još mnogo toga je naš Meša s lahkoćom primao, pamtio i primjenjivao na svom putu izrastanja i razvijanja u momka o kome mi svi ova dva tri dana posebno pričamo i pišemo. Teško je pisati a znati da ovo što mi svi pišemo i pričamo naš Meša neće pročitati niti vidjeti koliko je ljudi uputilo iskrenu DOVU za njega i njegovi porodicu, s koliko tuge i bola skupljamo snagu da budemo podrska, stub , oslonac i snaga sada njegovim roditeljima da se izbore i nastave uzdignute glave biti ponosni na svoga Mešu. Ostavio si ne opisiv i ne izbrisiv trag u mnogim srcima….

Molim Allaha dragog da ti podari oprost grijeha, smiluje se i uvede u dženet svojom milošću, i da podari mnogo sabura tvojim roditeljima, mom Selveru i Nusreti.

Sutra dženaza Mehmedu Efendiću (24) koji je izgubio bitku za život

Prijatelji i poznanici, rodbino, komšije i svi koji poznavaše i ne poznavaše našeg Mešu, ujedinimo se, budimo odgovorni, zbijmo redove i pokažimo da možemo, hoćemo i moramo pobijediti pandemiju i tako se na neki način osvetiti tom zlotvoru i kukavici zvanom corona.

Slušamo, gledamo, čitamo i ne vjerujemo. Svjetska pandemija uzima svoj danak najviše tamo gdje vlada ne odgovornost, ne disciplina i gdje se mjere površno pridržavaju. Stalne statistike i brojke, zaraženih i testiranih kao ne tiču se nas, vjerujemo ili ne vjerujemo sve do momenta samog suočenja sa istom. Napada ona, uzima i pobjeđuje naše najmilije, rodbinu, prijatelje, komšije ne pitajući ni za godine, spol, vjeru, profesiju…dokazuje i pokazuje nam da je pametnija i jača od nas, iako ne vidljiva golim okom zadaje strah, bol, muke, patnje, tugu, nevjericu i još mnogo toga . Zato krajnje je vrijeme da se izborimo za pobjedu.” – napisao je Besim Ibrić na svom Facebook profilu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79