Prijatelji nestalog Mateja: Ne konzumira opijate, vjerovatno su mu u klubu stavili nešto u piće

Školski drug Mateja Periša, koji je uoči novogodišnje noći nestao u Beogradu, komentarisao je za Jutarnji list okolnosti ovog događaja, a za nestalog Splićanina je kazao da je bio dobar momak, koji ne konzumira opijate.

“Za Mateja bih ruku u vatru stavio da se ne drogira jer nije taj tip. Uvereni smo da je Mateju možda u klubu neko nešto stavio u piće pa je počeo da halucinira, beži od nečega. Nema drugog obrazloženja. Inače, bio je dobar đak u školi, zajedno smo išli u gimnaziju. Živeo je za putovanja, sticanje novih iskustava, voleo je život i nije se ograničavao”, rekao je Matejev drug iz djetinjstva.

On je komentarisao i to što ga sada svi povezuju sa Filipom Zavadlovom s kojim se družio, a koji je dobio 40 godina zatvora zbog ubistva tri osobe u Splitu.

“To što je prijatelj Filipa Zavadlava, kakve to veze ima? Ne treba generalizovati. Nemate pojma kako je Matej bio pogođen tim Filipovim ubistvima zbog droge”, naveo je.

Matejeve poznanike i prijatelje pitali su i o muškarcima s kojima je bio u Beogradu.

“Čudne su okolnosti pod kojima je Matej nestao, a, iskreno, ne bi me začudilo da njegovi prijatelji s kojima je bio tu noć nešto skrivaju jer ne može se bez ikakvog razloga, samo tako, poludjelo trčati ulicama nepoznatog grada”, kaže Nenadov prijatelj iz kvarta čiji je sin s nestalim mladićem išao na Ekonomski fakultet.

“Nadam se samo da će se što prije ova agonija oko nestanka razriješiti. Sve to predugo traje za nas koji nestrpljivo čekamo. Pokušavao sam da kontaktiram jednog od momaka s kojima je Matej bio u Beogradu, ali ni na poruke, ni na pozive ne odgovara. Svi su uvjereni da nešto skrivaju, ali ja ne znam šta bih mislio jer ni oni nisu loši momci”, zaključio je susjed nestalog mladića.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79