Prijatelji se oprostili od Adise: Deset minuta šutnje na Trgu slobode za oproštaj

Članovi Omladinskog resursnog centra Tuzla, porodica, prijatelji i sugrađani, oprostili su se danas na Tgru slobode, uz 10 minuta šutnje, od svoje prijateljice, aktivistice, mlade Adise Atiković koja je nedavno tragično okončala svoj život.

Tom prilikom su prolaznicima dijelili tekst koji je Adisa 2018. godine napisala u sklopu projekta Omladinskog resursnog centra „Literatura kao utopija“ iz kojeg se nazire određena vrsta boli koju je nosila u sebi, ali kako njeni prijatelji kažu:

„Nikad nećemo saznati pravi razlog ove tragedije,niti znati za bol i probleme sa kojima se suočavala“.

Oglasila se Adisina majka nakon tragedije: Teško mi je, tražit ćemo obdukciju!

Na pitanje zbog čega deset minuta šutnje, okupljeni su kazali da je to simbolično jer je Adisa šutjela čitav život.

Zbog toga su danas sa Trga slobode u Tuzli poslali poruku da je mentalno zdravlje važno. Poslali su poruku svim mladima da ne šute!

“Važno je pričati o problemima i kako se osjećamo! Moguće je prevazići svako stanje uz stručnu pomoć. Zato mladi danas iz Tuzle poručuju – potražite pomoć stručnih lica! Odlazak psihologu ili neuropsihijatru nije sramota! Mentalno zdravlje trebamo čuvati i njegovati a ne zanemarivati”, istaknuto je ovom prilikom, piše Tuzlanski.ba

Tuga u Tuzli nakon smrti mlade studentice: Kako postati otvoreniji i spriječiti tragedije?


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79