Prijava protiv načelnika Gacka ima primjese politike?!

Još jedna prijava MUP-a RS, tačnije Policijske uprave Trebinje, dolazi u vrhuncu predizborne kampanje, što joj daje, kako tvrde dobro upućeni izvori, primjese da je politički motivisana. U pitanju je načelnik opštine Gacko Milan Radmilović iz SDS.

Ovo je druga prijava u nekoliko dana protiv načelnika opština iz SDS, koji su se ponovo kandidovali za tu funkciju i koji su postali “narodni načelnici” zbog čega su nedostižni na legalan način za kandidate SNSD-a.

Ova posljednja prijava protiv Radmilovića dolazi samo dva dana nakon što je u Trebinju boravio ministar policije Dragan Lukač.

Radmilović se, kako je obrazloženo iz MUP-a, tereti zbog sumnje da je nesavjesnim radom u službi oštetio tu opštinu za oko 100.000 maraka i to što je tokom prošle godine dodijelo pomoć za stambeno-zbrinjavanje sedam korisnika, bez donošenja odluke o tome i što je bez donošenja internog akta o procjeni rizika na radnom mjestu i u radnoj sredini doonio rješenja o utvrđivanju plata kojim je izvršeno uvećanje plate za 43 zaposlena u opštini Gacko…

Kako pojašnjavaju iz MUP RS, Uprava kriminalističke policije istragu je sprovela po zahtjevu OJT Trebinje, a na osnovu negativnog revizorskog izvještaja opštine Gacko za 2019. godinu, koji je sačinila Glavna služba za reviziju javnog sektora RS.

Dobri poznavaoci prilika tvrde, da sve ovo miriše na prijetnje i ucjene prema kandidatima koji nisu iz SNSD-a ili njihovih privjesaka u vladajućoj većini, jer su očito u pitanju iznuđene prijave u samoj završnici kampanje.

“Da su prijave bile ranije niko to ne bi dovodio u pitanje, međutim to se dešava u završnoj fazi izborne kampanje, što automatski daje političke primjese ovim prijavama”, navode dobri poznavaoci prilika i podsjećaju da je puno revizorskih izvještaja koji su ukazivali na brojne malverazacije i izvlačenje sredstava iz budžeta građana koji se godinama drže u ladicama.

Dodaju da “mi živimo u nesređenom društvu, gdje je sve podređeno jednom čovjeku, jednoj partiji…” – prenosi BN

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79