Prije 11 dana nestala 10-godišnja djevojčica, očajna porodica moli za pomoć

U Sarajevu je prije 11 dana nestala 10-godišnja djevojčica Merima Mučista, a porodica ni danas nema nikakvih informacija o njoj. Nestanak je prijavljen policiji koja do sada nije uspjela pronaći djevojčicu niti ima novih informacija.

Hajrulah Mučišta, Merimin dedo koji je i prijavio nestanak, kroz suze nam je rekao da do danas nemaju nikakvih informacija o tome gdje se djevojčica nalazi.

“Taj dan je otišla u prodavnicu i nije se više pojavila. Prošlo je 11 dana i ne znam više šta da radimo”, kazao je Mučišta za Klix.ba.

Porodica je radila sve što je mogla, obavijestila policiju, lijepila plakate po gradu…

“Da je bila starija, pa da kažu da je namjerno otišila, da se udala… Ali ona je bila dijete, nikad se nije udaljavala od kuće osim kada je išla do prodavnice ili škole. Molim medije, javnost, policiju, da se više angažuju i da nam pomognu”, priča naš sagovorik.

Iz Operativnog centra MUP-a KS za Klix.ba je također rečeno da djevojčica nije pronađena.

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica odgovorio je na direktan upit na Twitteru o tome šta se poduzima na pronalasku djevojčice.

“U toku je potraga, a istražitelji mjesno nadležne PU kojoj je prijavljen nestanak poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvjetljavanju svih okolnosti vezanih za prijavu nestanka i pronalazak ovog djeteta”, napisao je Katica.

Porodica moli sve građane koji vide djevojčicu da obavijeste policiju ili da pozovu porodicu na brojeve 061/853-274 i 061/836-682.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79