Prije 28 godina počinjen je masakr na igralištu u Srebrenici: Pogledajte ovo svjedočenje Mevludina Hrnjića

Povodom 12. aprila, godišnjice sjećanja na masakr na igralištu nad djecom i omladinom Srebrenice (12.04.1993.), Memorijalni centar Srebrenica predstavlja svjedočenje Mevludina Hrnjića, koji je ovaj masakr preživio.

Danas će u Srebernici biti obilježen Dan sjećanja na masakr na igralištu nad djecom i omladinom Srebrenice koji su počinili pripadnici takozvane Vojske Republike Srpske 12.04.1993. godine.

Povom toga Memorijalni centar Srebrenica je na svom YouTube kanalu objavio snimak svjedočenja preživjelog Mevludina Hrnjića.

“Bilo je preko 70 mrrtvih i 100 ranjenih. Preživio sam božijom sudbinom, ostale su traume i sjećanja. Ono što je najjezivije je to da je nekoliko dana nakon toga na ogradi nalazili komadi mesa i odjeće. Bilo je krvi po asfaltu koja je tu bila danima”, ispričao je Hrnjić u jedanaestominutnom svjedočenju.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79