Prije 6 godina likvidiran je Adnan Salčin: Ubice su na slobodi!

Šest godina od surove likvidacije Adnana Salčina u Sarajevu, ubica i njegov pomagač i dalje su nedostupni bh. pravosuđu.

Adnan Salčin, sin legendarnog ratnog heroja Sarajeva Ramiza Salčina, ubijen je na jučerašnji dan 2. marta 2015. godine u sarajevskom naselju Mojmilo.

Ispaljena dva hica iz blizine

Ubica je ispalio najmanje dva hica iz pištolja, od kojih je jedan pogodio Adnana u ruku, a drugi mu je prošao kroz prsa.

Na vozilu u kojem je ubijen Salčin nije bilo tragova razbijenog stakla, pa sve upućuje na to da je ubica prišao dok je vozilo stajalo na raskrsnici i kroz otvoren prozor upucao Salčina.

MUP Kantona Sarajevo je u septembru prošle godine zbog ubistva Adnana Saličina raspisao potjernicu za državljaninom Srbije Aleksandrom Živkovićem Saletom i Safetom Korićem, koji ima državljanstvo BiH i Srbije. Sumnja se da je Živković bio direktni izvršilac.

Brat ubijenog: Nadati se boljim danima

Adnanov brat Mirza Salčin za “Avaz” je potvrdio da porodici teško pada činjenica da se Adnanov ubica još uvijek nalazi na slobodi.

– Ne znam šta bih vam rekao. Vjerovatno radi svako svoj posao, vidjet ćemo šta će biti. Šest godina nije malo, ali nadati se da idu neki bolji dani- kazao nam je kratko Mirza Salčin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79