Prije 8 godina načelnik Vogošće Edin Smajić obećao je djeci: Obećanje do danas nije ispunio

Prije osam godina načelnik Vogošće Edin Smajić obećao je djeci da će za naselja Gornja Jošanica, Donja Jošanica i Uglješići izgraditi igralište.

– Obećanje nije ispunio, pa su djeca iz vogošćanskih naselja Gornja Jošanica, Donja Jošanica i Uglješići počeli skupljati potpise za peticiju za izgradnju igrališta u njihovom naselju. Jer ne mogu više igrati fudbal na jednoj strmoj saobraćajnici – ispričao nam je Zlatan Muzurović, stanovnik ovog naselja, a namjera mu je da pmogne djeci da konačno dobiju igralište.

Muzurović dodaje da u ovom dijelu općine Vogošće živi više od 300 porodica koje imaju 350 djece. Najbliže igralište se nalazi u Vogošći, do kojeg moraju pješačiti više od dva kilometra. Zbog te udaljenosti radije se druže i igraju na strmoj prometnoj ulici, što je veoma opasno po njihovu sigurnost.

– Mi smo se obraćali načelniku i podsjećali ga na obećanje. Međutim do sada nije bilo rezultata. Sada smo se obratili nekim općinskim vijećnicima da se izgradi igralište, a u međuvremenu djeca idu od kuće do kuće i skupljaju potpise sa parolom “Imam pravo na igralište” – pojašnjava Muzurović.

Smatramo ovakvu inicijativu naših najmlađih sugrađana hvale vrijednom, poručuju iz Općine Vogošća, a glasnogovornik Amir Misirlić izjavio je za Faktor:

– Najozbiljnije ćemo razmotriti ovu inicijativu čim je dobijemo, a predstavnike građana sa tog područja uvezat ćemo sa nadležnom općinskom službom kako bismo zajednički radili na iznalaženju najbolje moguće lokacije. Želimo pronaći rješenja koja su najprihvatljivija za građane, ali i uvažavajući pozitivne zakonske propise. Na takav način već smo na nekoliko područja u Vogošći, prateći inicijative građana i sarađujući sa njima, izgradili dječija igrališta. Najsvježiji primjeri su igralište na Rosuljama i u ulici Spasoja Blagovčanina – kaže Misirlić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79