Prije dvije godine je serijski ubica Edin Gačić digao državu na noge

Naredne sedmice navršit će se dvije godine kako je u poslijepodnevnim satima završena policijska potraga za serijskim ubicom Edinom Gačićem.

U razmjeni vatre sarajevski specijalci, nakon osam dana opsežne potrage ubili su Gačića na širem lokalitetu naselja Lepenica. Tada je kod Gačića pronađen i službeni pištolj ubijenog policajca FUP-a Mahira Begića, kojeg je nekoliko dana ranije, dok se krio, brutalno likvidirao.

(ISPOVIJEST) “Dijelo sam sobu sa Edinom Gačićem, a pedofile nisam podnosio”

Pretraživao se svaki pedalj

Sudbina je htjela da su specijalci MUP-a KS likvidirali ubicu skoro u isto vrijeme kad je klanjana dženaza Mahiru Begiću, kojeg je ubio Gačić. Bila je ovo jedna od najvećih poratnih policijskih potraga. Pretraživao se svaki pedalj terena u nekoliko pravaca od Konjica prema Sarajevu te u srednjoj Bosni.

Za Gačićem su osam dana tragale sve policijske agencije. Na terenu je bilo skoro 1.200 policajaca a u krvavi pohod krenuo je 4. februara 2019.godine, u Konjicu, gdje je prvo Gačić ubio Sauda Sultanića. Pucao je u njega iz automatske puške i izbo ga nožem. Nakon toga se dao u bijeg i uspješno se krio danima.

Četiri dana kasnije, Gačić je brutalno ubio pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića dok je bio na straži na poligonu za vježbanje FUP-a u Suhodolu kod Tarčina.

Gačić se potom krio po šumama i vikendicama, a u potragu za njim uključene su sve agencije i svi raspoloživi resursi. Otkrili su ga

Žrtva pomahnitalog ubice Edina Gačića: Porodici ubijenog policajca FUP-a 35.980 KM odštete!

Okružilo ga 45 specijalaca

U šumi Barice, između naselja Medvjedice i Zabrđe kod Kiseljaka, Gačić je, nakon što ga je okružilo 45 specijalaca, prvo zabio nož u zemlju, a zatim potegao službeni pištolj ubijenog policajca Begića te ispucao čitav šaržer, nakon čega je otvorio rafalnu paljbu iz šmajsera.

Odmah mu je uzvraćeno, a u razmjeni vatre Gačić je ubijen, dok je jedan pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo lakše ranjen.
Ubio i majku

Prije petnaest godina, Gačić, dok je bio na dopustu tokom kazne koju je služio zbog ubistva saborca, ubio je svoju majku.

On je zbog toga ležao u zatvoru prenosi Avaz.

 

Žrtva pomahnitalog ubice Edina Gačića: Porodici ubijenog policajca FUP-a 35.980 KM odštete!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79