Prije pet godina desila se najveća zapljeni droge u BiH: “Javnost ni dalje ne zna gdje je završilo 83 kilograma narkotika”

U BiH je danas realizovana zapljena od 73 kilograma opojne droge “kokain” na području Doboja. Prije otprilike pet godina došlo je do još veće zapljene, ali javnost nikada nije saznala detalje. Radi se o jednoj od najvećih zapljena opojne droge “kokain” u postdejtonskoj BiH, a vrijednost zapljenjenih narkotika na ilegalnom narko tržištu iznosi više miliona eura.

Ipak, ovo nije najveća zapljena u BiH.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

 

Podsjetimo da je 2017. godine sprovedena najveća akcija na zapljeni droge.

Tada je prekinuta trgovina 82 kilograma heroina koji je 19. jula 2017. godine akcijom Uprave za indirektno oporezivanje i SIPA-e otkriven u kamionu u Zenici.

No, građani BiH i dalje čekaju informaciju da li je neko uhapšen, ispitan ili osumnjičen u akciji iz 2017.

Podsjetimo, procijenjena vrijednost tada pronađene droge je 12 miliona KM i to je bila najveća pojedinačna zapljena narkotika u BiH. Ova akcija prošla je veoma tiho. Tek nekoliko dana nakon akcije javnosti je poslano šturo saopćenje da je zaplijenjena droga te da je kamion u kojem je pronađena droga stigao iz Bugarske piše Klix.

U međuvremenu javnosti niko nije odgovorio na nekoliko važnih pitanja: Da li je neko osumnjičen ili ispitan? Da li je droga bila namijenjena za bh. ili tržište Zapadne Evrope? Ko preuzima kontrolu nad zaplijenjenom drogom? Kako je kamion s 82 kilograma heroina prešao državnu granicu i otkriven u Zenici?

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79