Prije rata bio ugledan čovjek u Zenici, a sada živi usamljenim životom

Hamid Cicvara iz Gornjih Vraca u Zenici je poznat kao jedan radan i vrijedan čovjek koji je u svom životu, kako kaže, okusio i dobro i zlo.

Hamid je čovjek društvene naravi, voli ljude i drago mu je kada ga neko posjeti, on živi sam u šumskoj okolini provodeći vrijeme u bašti u kojoj je posijao krompir, luk i grah.
Kroz svu njegovu životnu priču, ovaj čovjek je pun elana i volje da društveno funkcioniše, “ali nije to više vrijeme kao nekada…”, navodi Hamid.

Ono što je posebno interesantno iz vremena njegove mladosti jeste to da je poznati pjevač Kemal Malovčić skinuo sa sebe sako i poklonio Hamidu jer je dobro otpjevao jednu njegovu pjesmu. Ovog doživljaja se Hamid vrlo često prisjeti i želio bi opet da vidi Kemala.

Hamid je 70-tih i 80-tih godina bio pjevač i veoma ugledan čovjek u Zenici, poslije rata se razbolio a danas živi jednim usamljenim životom.

Vikendica i okolina gdje on boravi odiše ljepotom i urednošću,a za zimu troši samo tri do pet metara drva jer je vikendica u kojoj boravi veoma malih dimenzija i dobro se zagrijava.

Danas sam, kroz posjetu ovog čovjeka, donio i jedan prehrambeni paket koje je omogućilo humanitarno udruženje Medaljon iz Austrije.

Ovom prilikom se zahvaljujem udruženju Medaljon na svakodnevnoj pomoći naših naroda!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79