Prije šest godina ubijen je Mirza Raščić, njegov ubica je trenutno na slobodi

Na današnji dan ubijen je navijač FK Željezničar Mirza Raščić.

U prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar Raščića je tog krvavog 16. aprila hicima iz vatrenog oružja ubio Izudin Tahirović.

Tog dana je Mirza sa drugovima sa tribine prikupljao novac za gostujuću utakmicu FK Željezničar u Vitezu, prema izjavama svjedoka, Tahirović se tog dana sukobio s vođom navijača Željezničara, Amarom Zulićem, otišao sa stadiona i vratio se u udruženje te ispalio četiri metka u pravcu Raščića. Jedan hitac, ispostavit će se, bit će koban za Mirzu, kojeg je kobno zrno pogodilo u predjelu stražnje desne strane grudnog koša.

Pola sata kasnije, Mirza je preminuo na putu prema sarajevskom Kliničkom centru.

Mirza je bio momak koji je uvijek bio spreman pomoći svakome, bio je prvi osmijeh južne tribine. Aktivista za prikupljanje pomoći osobama sa posebnim potrebama Doma u Pazariću, učesnik akcije pomoći nastradalim područjima poplava, učesnik Marša mira u Srebrenici i učesnik i organizator mnogobrojnih donatorskih akcija navijača FK Željezničar.

Osoba koja je odlučila oduzeti život ovakvom momku je danas na slobodi. Izudinu Tahiroviću je odobren jednomjesečni dopust od 25.03.do 25.04.2021. godine.

Mirzina majka se početkom ovog mjeseca obratila javnosti te pitala kako takva osoba nakon 5 godina i 11 mjeseci provedenih u zatvoru može dobiti dopust od mjesec dana.

Majka ubijenog Mirze Raščića: Ubica Izudin Tahirović dobio jednomjesečni dopust

Na zvaničnoj Facebook stranici Mirzinog kluba danas su napisali da sa ljubavlju i ponosom čuvaju uspomene na njega.

Podsjećamo, Tahirović je nakon ubistva Raščića 16. aprila 2015. godine pobjegao, ali su ga pripadnici sarajevske policije istu noć uhapsili. Od trenutka hapšenja bio je u pritvoru, a optužnica protiv njega je potvrđena 7. jula 2015. godine.

Kantonalni sud u Sarajevu prvobitno je, podsjećanja radi, 14. novembra 2016. godine osudio Tahirovića na 20 godina zatvora, a Vrhovni sud FBiH je zatim umanjio tu kaznu za dvije i po godine.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79