Prije ubistva mladića u Sarajevu, migrant napao policajca

Trojica migranata sinoć u ulici Barska na Otesu nožem napali mještane ovog naselja.

U tom napadu preminuo je 36-godišnji Jasmin Berović, dok su još dvije osobe povrijeđene.

Nakon ubistva u Sarajevu: Jasmin je branio brata od migranata i zato platio glavom

Dežurni tužilac koji je rukovodio uviđajem izdao je naredbu za obdukciju tijela stradalog.

Danas su se u Maloj aleji okupili ogorčeni mještani Ilidže i tako osudili sinoćnje ubistvo u Otesu, koje su počinili migranti, te uputili poruku da nadležne institucije u BiH konačno moraju pronaći način da sklone migrante s ulica.

Poznanici govore da Jasmin ne bi ni mrava zgazio: Ovo je 36-godišnjak koji je ubijen u krvavom obračunu sa migrantima

Poručili su da više neće tolerisati bahato ponašanje migranata, ali ni institucija. Pozvali su na ubrzavanje istrage o ubistvu.

No, nažalost to nije jedini incident koji su prouzrokovali migranti.

Naime, u subotu 14. novembra u 5 sati policijski službenici Pete PU su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, uhapsili M.M. rođen 1995.godine iz Maroka.

Prema nezvaničnim informacijama, policajac kojeg je napao migrant je zadobio teže tjelesne povrede, piše Hayat.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Istog dana, sati nakon izvršene kriminalističke obrade, lice predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79