Prijedorska policija prvog dana Nove godine u ugostiteljskom objektu zatekla 150 osoba

Ilustracija
Ministarstvo unutrašnjih poslova RS- je u prva tri dana januara kontrolama ugostiteljskih objekata u saradnji sa komunalnom policijom i inspekcijskim službama evidentiralo tri krivična djela “nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.
Gradska inspekcija Prijedor je 1. januara u 20:45 sati prilikom kontrole ugostiteljskog objekta zatekla 150 osoba, a o događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu “nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.

Također, 1. januara su službenici Policijske uprave Doboj u Tesliću u jednom ugostiteljskom objektu zatekli 67 gostiju, dok su 2. januara u drugom ugostiteljskom objektu zatekli i legitimisali 114 osoba.

Policijski službenici su u protekla tri dana evidentirali i 19 prekršaja po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a koji se odnosi na obavezu nošenja zaštite maske na javnim površinama, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79